Hypotheek Company

Hypotheken van A tot Z

Wij leggen jou precies uit wat je moet weten!

Soorten Hypotheken

Wat voor de één vanzelfsprekend is, kan voor een ander onbekend zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Annuïteiten hypotheek

Hypotheekvorm waarbij uw maandlast gedurende hele periode onveranderd blijft. U betaald een vast bedrag per maand bestaande uit een deel aflossing en een deel rente. De eerste jaren is het deel rente veel groter dan het deel aflossing. Dit betekend in de meeste gevallen dat u de eerste jaren meer terugkrijgt van de belastingdienst.

Lineaire hypotheek

Hypotheekvorm waarbij uw maandlast steeds lager wordt. Uw maandbedrag bestaat uit een vaste aflossing. Hierdoor wordt de hypotheek lager en daalt ook de te betalen rente.

Niet iedereen komt voor dezelfde hypotheekvormen in aanmerking. Wil je meer weten over verschillende hypotheken en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op,

Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je gedurende de looptijd slechts de rente. Omdat er niet wordt afgelost zijn je maandlasten een stuk lager.
Een aflossingsvrije hypotheek afgesloten voor het jaar 2013 levert vaak belastingvoordelen op, deze voordelen komen na 30 jaar echter wel te vervallen.

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij de maandelijkse last voor een deel bestaat uit rente en voor een deel uit een spaarbedrag. Het spaarbedrag wordt op een geblokkeerde rekening bewaard, de spaarrente is gelijk aan uw hypotheekrente. Aan het einde van de looptijd wordt uw hypotheek (deels) afgelost met de waarde van de spaarrekening.

Andere termen

Nationale Hypotheek Garantie

Hypotheken afgesloten met NHG zijn verantwoord en bieden in een aantal situaties een vangnet wanneer u om bepaalde redenen niet aan uw verplichting kunt voldoen.
Meer informatie op: Nationale Hypotheek Garantie